Masinile inmatriculate in Anglia si fara asigurare, reperate zilnic pe drumurile din judet


Intră acum și în grupul de

Frontieriştii suceveni au depistat luni, două autoturisme fără a fi asigurate pentru răspunderi civile în caz de pagube, produse terţilor prin accidente de circulaţie. Potrivit IJPF Suceava, la orele 17.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina, au executat o acţiune specifică în zona de responsabilitate şi au oprit pentru control, pe comunicaţia DJ 209G, pe raza localităţii Straja un autoturism marca „MG”, înmatriculat în Marea Britanie ce era condus de Mihăiţă C., în vârstă de 20 de ani, domiciliat în localitatea Straja.

La controlul efectuat de către poliţiştii de frontieră, şoferul a prezentat documentele de identitate şi permisul de conducere, însă în urma verificărilor efectuate s-a constatat că autoturismul nu figurează ca fiind asigurat pentru răspunderea civilă în caz de pagube produse terţilor prin accidente de circulaţie.

La orele 23.00, pe acelaşi drum frontieriştii au oprit un autoturism marca „Audi A4”, înmatriculat tot în Marea Britanie ce era condus de cetăţeanul ucrainean Adriian P., în vârstă de 26 de ani.

Şi în acest caz şoferul nu deţine asigurare tip carte verde pentru autoturism.

În ambele cazuri au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România, acte ce urmează a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi pentru atribuirea numărului unic.


Intră acum și în grupul de