Ultima luna de vara aduce o crestere a somajului in judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Chiar dacă este cunoscut faptul că pe perioada anotimpului estival numărul şomerilor este de obicei în scădere, multe persoane fără un loc de muncă reuşind să-şi găsească o ocupaţie în domeniul agricol sau în construcţii, rata şomajului a cunoscut o creştere şi pe parcursul lunii august.

Astfel pe raza judeţului Suceava situaţia pieţei muncii prezentate de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava arăta la data de 31 august un nivel al şomajului de 7,7%, cifrele indicând o creştere faţă de luna anterioară cu 0,04%.

Conform declaraţiilor oferite de conducerea AJOFM Suceava, „uşoara creştere a acestui indicator faţă de valoarea înregistrată luna trecută se datorează şomerilor neindemnizaţi, majoritatea fiind absolvenţi de instituţii de învăţământ”. Şeful instituţiei, Aurelia Focşa, a mai spus că „după expirarea termenului acordat căutării unui loc de muncă, absolvenţii neocupaţi vor beneficia de protecţia socială prin indemnizaţia de şomaj sau de măsurile active şi serviciile de ocupare şi formare profesională”.

La nivel naţional, valoarea înregistrată a ratei şomajului plasează judeţul nostru cu 0,31% peste rata medie a şomajului pe ţară, stabilită la 7,39% pentru această perioadă. Suceava numără peste 19.450 de şomeri înregistraţi, din care circa 8.460 beneficiază de indemnizaţie de şomaj, iar alte 10.990 sunt persoane neindemnizate.


Intră acum și în grupul de