Primarii de municipii din judet vor dezbate la Bistrita problemele descentralizarii (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Problemele descentralizării vor fi aduse în discuţie vineri la Bistriţa, unde va avea loc o întrunire a primarilor de municipii din România. Primarul Sucevei, Ion Lungu, membru în Colegiul director al Asociaţiei Primarilor de Municipii (AMR) a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că primarii de municipii din ţară vor discuta vineri, la Bistriţa despre procesul de descentralizare şi problemele care apar în acest sens.

El a arătat că procesul de descentralizare nu funcţionează bine, exemplificând cu situaţia din şcoli unde, deşi asigură finanţarea, Consiliul Local nu are reprezentare majoritară.

Lungu a precizat că în consiliile de administraţie din şcoli, din şapte membri, patru sunt din cadrul şcolii, iar Primăria nu are decizia.

Primarul Sucevei a mai spus că în cadrul şedinţei se va discuta şi despre efectele schimbărilor climatice după ce s-a constatat că fenomenele meteo periculoase au început să afecteze oraşele mari. „Trebuie să ne actualizăm politica în acest domeniu”, a spus Lungu. El a mai arătat că primarii de municipii vor discuta şi despre creşterea calităţii vieţii locuitorilor oraşelor în special prin asigurarea de utilităţi la preţuri suportabile.


Intră acum și în grupul de