Primarii de municipii din judet vor dezbate la Bistrita problemele descentralizarii (VIDEO)

Problemele descentralizării vor fi aduse în discuţie vineri la Bistriţa, unde va avea loc o întrunire a primarilor de municipii din România. Primarul Sucevei, Ion Lungu, membru în Colegiul director al Asociaţiei Primarilor de Municipii (AMR) a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că primarii de municipii din ţară vor discuta vineri, la Bistriţa despre procesul de descentralizare şi problemele care apar în acest sens.

El a arătat că procesul de descentralizare nu funcţionează bine, exemplificând cu situaţia din şcoli unde, deşi asigură finanţarea, Consiliul Local nu are reprezentare majoritară.

Lungu a precizat că în consiliile de administraţie din şcoli, din şapte membri, patru sunt din cadrul şcolii, iar Primăria nu are decizia.

Primarul Sucevei a mai spus că în cadrul şedinţei se va discuta şi despre efectele schimbărilor climatice după ce s-a constatat că fenomenele meteo periculoase au început să afecteze oraşele mari. „Trebuie să ne actualizăm politica în acest domeniu”, a spus Lungu. El a mai arătat că primarii de municipii vor discuta şi despre creşterea calităţii vieţii locuitorilor oraşelor în special prin asigurarea de utilităţi la preţuri suportabile.

loading...