Incendiu într-o gospodărie din Dolhasca. Flăcările s-au extins și la locuința învecinată

Pompierii militari ai Punctului de Lucru Dolhasca și cei ai Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Dolhasca au intervenit, duminică, cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD B2, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Valea Poienii componentă a orașului Dolhasca.

Potrivit ISU Suceava, la sosirea echipajelor, ardeau generalizat anexele gospodărești, iar flăcările erau extinse și la locuința învecinată.

În incendiu au ars anexele gospodărești, respectiv șura și bucătăria de vară pe o suprafață de aproximativ 90 de metri pătrați și bunurile din interior.

Flăcările au afectat și acoperișul locuinței învecinate pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coșul de fum neizolat corespunzător față de materialele combustibile, a precizat ISU Suceava.

Incendiul a fost lichidat după o intervenție de circa trei ore, iar pompierii au salvat casa de locuit, în limitele găsite, și proprietățile învecinate.