Elevii suceveni s-au intors cu premii de la Concursul International de Matematica in limba engleza „Jan Marszal”


Intră acum și în grupul de

Elevii suceveni au obţinut o serie de rezultate meritorii la a doua ediţie a Concursului Internaţional de Matematică, în limba engleză „Jan Marszal“ din Lancut, Polonia. Potrivit şefului IŞJ Suceava, Petru Carcalete, în perioada 24-26 septembrie 2010, Liceum Ogolnoksztalcace im.H.SienKiewicza din Lancut, Polonia, în colaborare cu Subcarpathian Education Office din Ryzeszow şi Prefect of Lancut, a organizat cea de-a doua ediţie a Concursului Internaţional de Matematică, în limba engleză „Jan Marszal“, concurs adresat elevilor de liceu, la care au fost invitate echipaje din Polonia, România, Slovakia, Ucraina şi Ungaria.

Concursul a constat în rezolvarea, în limba engleză, pe parcursul a 4 ore, a unui număr de 4 probleme, pe echipe, fiecare echipă fiind formată din câte 3 elevi.

România a fost reprezentată de 12 elevi de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, Colegiul Naţional „Petru Rareş” şi Colegiul Tehnic Rădăuţi. Elevii suceveni au obţinut premiile III şi IV pe echipe, 3 premii V şi 4 menţiuni individuale
Însoţitorul lotului a fost prof. Mara Moroşan de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare“ din Suceava.

Menţionăm faptul că toţi premianţii sunt de la Colegiul „Ştefan cel Mare” Suceava.
Premiile oferite de gazde au constat în diplome şi obiecte electronice.


Intră acum și în grupul de