Detaliile accidentului de la Siret: O șoferiță din Ucraina a pătruns pe contrasens și a intrat într-un TIR condus de un ucrainean


Intră acum și în grupul de

Accidentul de miercuri dimineața produs pe DN 2 la intrarea în orașul Siret în urma căruia o femeie a rămas încarcerată și a fost rănită după coliziunea dintre un autoturism și un TIR a fost produs cel mai probabil din cauză că femeia a adormit la volan.

Potrivit verificărilor polițiștilor, miercuri dimineața în jurul orei 06:15, un șofer ucrainean în vârstă de 61 ani, conducea un TIR Mercedes Actros pe DN 2, dinspre  Siret spre  Suceava și a intrat în coliziune frontală cu un autoturism Mazda condus de o femeie de 35 de ani, cetățean ucrainean, pe direcţia Suceava – Siret.

Conform declarației conducătorului autotrenului,  autoturismul Mazda a  pătruns nejustificat pe sensul opus de mers probabil din cauză că, conducătorul auto a adormit la volan. 

În urma impactului, femeia aflată la volanul Mazda a rămas încarcerată, dar conştientă și  a fost preluată de ambulanță și transportată la Spitalul Judeţean Suceava pentru îngrijiri medicale.

Conducătorul TIR-ului a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ și a fost condus la Spitalul de Boli Cronice Siret pentru a i se recolta probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Femeia nu a putut fi testată cu aparatul alcooltest, dar i-au fost recoltate probe biologice de sânge la UPU Suceava unde a fost diagnosticată cu fractură la piciorul drept.

În acest caz s-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.


Intră acum și în grupul de