Șoferul vinovat de accidentul de la Gura Humorului a fost singurul care nu a suferit răni. El a intrat pe contrasens din cauza oboselii


Intră acum și în grupul de

Șoferul care a provocat accidentul cu trei răniți grav de la Gura Humorului a fost singurul care nu a suferit răni în urma impactului dintre cele două autovehicule implicate.

Potrivit cercetărilor polițiștilor, un bărbat de 62 de ani din Siret, Mircea S., a condus sâmbătă în jurul orei 15:30 un autoturism VW, pe D.N. 17, dinspre Frasin către Gura Humorului, iar din cauza oboselii a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu  un autoturism Toyota Avensis condus regulamentar de o tânără de 23 ani din  Valea Moldovei din direcţia Gura Humorului spre Frasin.

În urma accidentului au fost răniți un pasager din VW, tânăra aflată la volanul Toyota Avensis și o pasageră din acest autoturism în vârstă de 24 de ani, tot din Valea Moldovei.

Cei trei răniți au fost transportați la SJU Suceava unde au fost internați.

Purtătorul de cuvânt al SJU Suceava, dr. Dan Teodorovici, a precizat că dintre cei trei răniți, o tânără de 23 de ani, policontuzionată, cu fracturi multiple de membre, a rămas internată la Secția de ortopedie.

Cea de a doua tânără rănită în accident, în vârstă de 24 de ani, are o fractură la mâna dreaptă și contuzie toracică, fiind internată în Secția de chirurgie toracică pentru supraveghere.

Cel de-al treilea rănit, un bărbat de 52 de ani, politraumatizat, cu fracturi costale multiple, contuzii pulmonare și traumatism abdominal este internat în Secția de chirurgie.

Șoferul  VW a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului pentru a i se recolta mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Și tânăra care conducea Toyota Avensis a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind recoltate și mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului, a rezultat că vinovat de producerea evenimentului rutier se face conducătorul auto VW care pe fondul oboselii a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune frontală cu autovehiculul care circula în faţa sa.

Pe numele acestuia s-a deschis un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.


Intră acum și în grupul de