„Sa Protejam Aurul Verde!”


Intră acum și în grupul de

În parteneriat cu I.T.R.S.V. şi Direcţia Silvică Suceava, Ocolul Silvic Silva Bucovina şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava a iniţiat o campanie intitulată „Să Protejăm Aurul Verde!”, ce va fi lansată joi.

„Menţinerea echilibrului ecologic la nivelul planetei noastre se prezintă drept una dintre problemele prioritare ale contemporaneităţii, context în care pădurile influenţează favorabil condiţiile climaterice, atmosfera, regimul hidrologic al apelor, protejează solul de eroziune, dar totodată servesc şi în calitate de mediu de viaţă pentru regnul animal. Deteriorările produse de om asupra naturii, mai ales în ultimul timp, au declanşat alarma asupra pericolului în care se află mediul înconjurător şi au canalizat eforturile omenirii în direcţia menţinerii echilibrului natural, în care pădurea joacă un rol deosebit. De aceea, se impune cunoaşterea şi înţelegerea importanţei fondului forestier precum şi direcţiile prin care sunt urmărite ocrotirea şi apărarea lui”, informează organizatorii campaniei.

Analiza dinamicii infracţionalităţii silvice din ultimele decenii demonstrează atitudinea iresponsabilă cu care au fost trataţi factorii de mediu. Exploatările excesive ale pădurilor şi valorificarea intensivă a terenurilor în pantă au fost însoţite de efecte distrugătoare de lungă durată.


Intră acum și în grupul de