Acasă Social Urmărire pe cinci kilometri între Drăgoiești și Lucăcești după un tânăr din...

Urmărire pe cinci kilometri între Drăgoiești și Lucăcești după un tânăr din Ciprian Porumbescu fără permis. Abia după somații tânărul a oprit


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 22 de ani din comuna Ciprian Porumbescu a fost amendat cu 3000 de lei și este cercetat penal după ce a condus, fără permis, un autoturism cu numere false de înmatriculare, fără ITP și RCA valabile și a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor.

Astfel, duminică după amiaza în jurul orelor 15:30, polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 10 Gura Humorului care controlau șoferii în centrul satului Drăgoiești pe DJ 178, au făcut semnal regulamentar de oprire autovehiculului marca Renault Megane care se deplasa pe direcția comuna Ciprian Porumbescu-comuna Drăgoiești.



Șoferul nu a oprit, ci  a accelerat și nu a respectat semnalul de oprire motiv pentru care polițiștii au început urmărirea autovehiculului în cauză pe o distanță de aproximativ 5 kilometri, cu semnalele luminoase și acustice în funcțiune.

În urma somațiilor efectuate prin difuzorul autospecialei de poliție, s-a reușit oprirea autovehiculului Renault Megane la ieșirea din satul Lucăcești către municipiul Suceava.

Fiindu-i solicitate documentele, conducătorul auto, un tânăr de 22 de ani din Ciprian Porumbescu, a declarat că nu are permis de conducere, fapt confirmat și prin verificarea bazei de date, și că nu are asupra sa documentele autovehiculului și a precizat faptul că numerele de înmatriculare montate nu aparțin acestui autovehicul.

Polițiștii au constatat că numerele de înmatriculare aparțin unui autovehicul marca Fiat Stilo.

În acest caz polițiștii l-au amendat de tânăr cu 1.305 lei pentru faptul că autovehiculul în cauză avea I.T.P. expirată, dar și cu amendă în valoare de 725 RON pentru faptul că nu a respectat semnalul de oprire efectuat de către organele de poliție.

De asemenea, proprietarul autovehiculului a fost amendat și cu 1000 de lei întrucât autovehiculul în cauză nu avea asigurare obligatorie RCA.

Totodată, a fost întocmit dosar penal pentru „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare”.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version