Universitatea suceveana a iesit „mai mult decat multumitor” la controlul igienico-sanitar (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

La controlul efectuat de inspectorii sanitari suceveni la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, „surprinzător”, unitatea a ieşit bine, a spus marţi, în cadrul unei conferinţe de presă şeful Departamentului de Control al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Ludovic Abiţei.

„În anul 2009 şi în 2010 şi-au remediat problemele. Arată mai mult decât mulţumitor. Am văzut doar 8 din clădirile Universităţii. Nu am făcut căminul de familişti, dar îl vom vedea într-un control, în curând”, a precizat coordonatorul departamentului de control al DSP Suceava.

„Nu am avut ce reproşa la cele 8 clădiri verificate, le-am spus doar să fie atenţi, în continuare, la condiţiile igienico-sanitare. Nefiind depistate probleme deosebite, inspectorii au fost mulţumiţi de ce au văzut, chiar am trimis cârcotaşi în control, dar n-au găsit nimic”, a afirmat Ludovic Abiţei.

Referitor la numărul de studenţi cazaţi în camere, acesta a arătat că mai sunt situaţii cu 4-5 studenţi în cameră, dar se vor remedia pe parcurs, fiindcă unii pleacă la gazdă.

Au fost verificate toate căminele, spălătoria, blocul alimentar şi restaurantul Universităţii, unde de altfel iau masa şi mulţi salariaţi de la DSP, care sunt mulţumiţi de servicii.

„La spălătorie totul este în regulă, colectarea deşeurilor se face în mod corespunzător, cabinetul medical a fost verificat şi corespunde”, a precizat şi purtătorul de cuvânt de la DSP, Adrian Popescu.

În concluzie, nu a fost necesar nici de plan de conformare.


Intră acum și în grupul de