Elevii şi cadrele didactice de la Scoala Crestina „Filadelfia” Suceava, instruiti de pompierii suceveni


Intră acum și în grupul de

Un număr de aproximativ 250 de elevi ai claselor I-IV şi V-VIII şi cele 30 de cadre didactice de la Şcoala Creştină „Filadelfia” Suceava au participat miercuri, dimineaţă la o serie de acţiuni preventive prezentate de inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, col. Ion Burlui şi un număr de 15 cadre.

Elevii au putut afla informaţii despre riscurile specifice judeţului, reducerea lor, precum şi despre modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă, precum incendii, inundaţii, cutremure, alunecări de teren, asanarea teritoriului de muniţie rămasă neexplodată din timpul celor două războaie mondiale, adaptate unităţilor de învăţământ.

Gazdele au putut vedea o parte a tehnicii de intervenţie, şi anume autospeciala de stins incendii cu apă şi spumă, dar şi autoscara mecanică pentru intervenţii la înălţime. De asemenea, Detaşamentul de pompieri Suceava a executat exerciţii practice şi demonstrative, iar cei mici au putut vedea cum pompierii au lichidat un început de incendiu, dar şi cum au salvat o „victimă” aflată la înălţime.
Elevii au purtat discuţii cu cadrele militare şi au fost curioşi în legătură cu modul de a deveni pompieri.

„Aceste activităţi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava vor continua pe tot parcursul anului, pornind de la nevoia formării unor deprinderi elementare pentru adoptarea unui comportament adecvat atunci când se confruntă cu situaţii de urgenţă. Feed-back-ul pe care pompierii îl primesc în urma participării copiilor la aceste activităţi este unul pozitiv, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava răspunzând cu promptitudine oricăror solicitări primite în acest sens” a precizat lt. Ioana Istrati.


Intră acum și în grupul de