La sfarsitul lunii, va demara Campania de vaccinare gratuita impotriva gripei de sezon


Intră acum și în grupul de

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava trebuie să trimită la Ministerul Sănătăţii, până la mijlocul lunii situaţia privind necesarul de vaccin antigripal. Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu, data până la care trebuie trimisă situaţia este 15 octombrie, urmând ca Ministerul Sănătăţii să demareze Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei de sezon, la sfârşitul acestei luni.

În 2010, Ministerul Sănătăţii are în plan utilizarea unui număr de 1.300.000 de doze de vaccin gripal pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire. Astfel, potrivit ministerului vor fi vaccinate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, conform recomandărilor OMS şi ECDC.

Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi.

În judeţul Suceava, anul trecut din necesarul de 150.000 doze de vaccin antigripal pentru toate categoriile de risc, s-au primit doar puţin peste 43.000 doze, respectiv a cincea parte din cauza finanţării insuficiente. Pentru vaccinarea antigripală, ministerul a ales din categoriile de risc, care de regulă primeau acest vaccin, doar persoanele de 65 de ani şi peste această vârstă, fiind excluşi copii din centrele de plasament, persoanele cu HIV, bolnavii cronici etc.


Intră acum și în grupul de