Accidentul de la Cumpărătura s-a produs după ce șoferul unui BMW X3 a lovit în lateral autocisterna cu GPL


Intră acum și în grupul de

Accidentul de vineri după amiaza de la Cumpătrăura cu doi răniți și o autocisternă cu GPL avariată s-a produs după ce un șofer de 46 ani care a condus un autoturism BMW X3 pe DN2 dinspre Suceava spre Fălticeni nu a păstrat o distanță suficientă față ansamblul de vehiculele care circula din sens opus, format din autotractorul DAF și semiremorcă și a intrat în coliziune laterală cu acesta.

În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului autoturismului și a pasagerului dreapta față din același autoturism, o femeie de 41 ani.

Cei doi au fost transportați cu ambulanța la U.P.U a Spitalului Judeţean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava iar în urma investigaţiilor medicale nu au rămas internați.

Șoferii au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru fiecare în parte.

În urma accidentului rezervorul cu combustibil al autocisternei care transporta GPL a fost spart.

„Deoarece exista pericol de explozie, circulația a fost blocată pe ambele sensuri, iar pompierii militari au luat toate măsurile specifice de protecție (inclusiv cu perdea protectoare de apă). Capul tractor al autovehiculului a fost desprins de cisternă și tractat în afara părții carosabile, iar pericolul de explozie a fost înlăturat”, a declarat cpt. Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Un alt cap tractor a ajuns în zonă și a preluat cisterna.


Intră acum și în grupul de