Cadrele didactice din Ipotesti au renuntat la greva

Cadrele didactice din şcolile comunei sucevene Ipoteşti au renunţat la grava începută vineri dimineaţă, după ce Consiliul Local al comunei a votat bugetul diminuat, aceasta fiind cea de-a treia şedinţă convocată pe acest subiect. Întrucât Consiliul Local al comunei Ipoteşti nu a aprobat bugetul rectificat negativ de către Consiliul Judeţean Suceava, trezoreria a blocat conturile primăriei, iar cei 44 de dascăli de la Şcoala cu Clasele I-VIII, şcolile din Tişăuţi, Lisaura şi Şcoala Nr. 2 nu şi-au luat salariile din luna septembrie, fiind vorba de suma totală de 81000 lei.

După mai multe încercări de a rezolva situaţia şi de a aplana tensiunea de la şcoala respectivă, Sindicatul Judeţean „Spiru Haret” a împrumutat din fondurile sale bani şcolii, astfel că unii dascăli şi-au luat vineri salariile. După deblocarea conturilor, banii vor fi înapoiaţi sindicatului.

Şcolile din Ipoteşti s-au aflat vineri în grevă. Aceştia i-au anunţat pe cei 600 de copii să nu vină la şcoală iar ei s-au adunat de dimineaţă în cancelarie La ora 10 a început şedinţa CL, care până la urmă a avut finalul dorit de toată lumea.

loading...