Liderul Cartel Alfa Suceava sustine ca diminuarile salariale sunt abuzive (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Ni se fură bani din buzunar”, a afirmat vineri, preşedintele Cartel Alfa Suceava, Traian Pădureţ, arătând că ceea ce încasează angajaţii nu este înscris şi în cărţile de muncă.

Pădureţ a declarat că Guvernul fură banii angajaţilor prin diminuarea cu 25 la sută a veniturilor salariale, pentru că, potrivit unor acte oficiale, aceste diminuări salariale nu se înscriu în cartea de muncă, ceea ce înseamnă că reţinerile salariale sunt abuzive. El a prezentat o adresă transmisă de Ministerul Muncii Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, prin care se arată că, potrivit Legii 118/2010, cuantumul brut al salariilor, soldelor, indemnizaţiilor lunare de încadrare, inclusiv sporuri, indemnizaţii şi alte drepturi salariale se diminuează cu 25 la sută. „Menţionăm că această diminuare salarială nu presupune modificarea înscrisurilor din carnetul de muncă sau emiterea unui act administrativ”, se menţionează în adresă.

Totodată, se arată că măsura de diminuare a salariilor va fi operată în statul de plată al instituţiei respective prin introducerea unei coloane „diminuare 25% salariu brut conform Legii 118/2010”, urmând ca apoi să fie operat calculul salariului net potrivit cadrului legislativ actual aplicabil.


Intră acum și în grupul de