Colegiul National „Stefan cel Mare”, „coplesit” de cadouri din partea sefului ISJ Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În seria de manifestări dedicate aniversării a 150 ani de existenţă a Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava ziua de vineri, a fost una cu totul specială. Ziua festivă a debutat în holul mare al colegiului, cu dezvelirea plăcii omagiale din marmură, de către preşedintele CJ, Gheorghe Flutur. Placa omagială se află acum faţă în faţă cu cea dezvelită la împlinirea a 125 de ani, iar dacă cea de atunci poartă versurile lui Nicolae Labiş, cea de astăzi are inscripţionate cuvintele lui Mihai Eminescu.

Apoi acţiunea a fost mutată la Casa de Cultură Suceava, în prezidiu aflându-se alături de directorul colegiului Dan Popescu, reprezentantul Ministerului Educaţiei, consilier Gheorghe Felea, subprefectul Angela Zarojanu, vicepreşedintele CJ, Vasile Ilie, viceprimarul Sucevei, Viorel Seredenciuc, şeful IŞJ, Petru Carcalete, rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, prof. univ. dr. ing. Adrian Graur, şi nu în ultimul rând Ica Manas Zloczower, vicedecanul Universităţii din Cleveland, şefa promoţiei 1966 de la Colegiul sărbătorit.

Şi în sală, au fost personalităţi importante: deputatul Sanda Maria Ardeleanu, fostul ministru al Educaţiei, Cristian Adomniţei, dascăli din mai multe generaţii, foşti olimpici, absolvenţi, alţi oameni prestigioşi.

Prin rezultatele sale, prin oferta educaţională, prin baza materială de care dispune, dar mai ales prin valoarea corpului profesoral, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava „şi-a onorat şi îşi onorează misiunea de a fi un lăcaş de cultură şi educaţie, de a promova standarde înalte de competenţă profesională, de a contribui la formarea unor generaţii de tineri valoroşi care ulterior realizează, aşa cum experienţa şi trecutul o confirmă, cariere de succes în mai toate domeniile”, a spus directorul Popescu.

Primul care a deschis lista darurilor oferite colegiului a fost şeful IŞJ Petru Carcalete, convins fiind că „în momentul în care eşti invitat la ziua de naştere a cuiva vii cu un cadou”. Acesta a oferit un program de parteneriat cu şcoli din Marea Britanie şi Ungaria, destinat numai elevilor olimpici intitulat „Valori olimpice – excelenţă prin sport, muzică, arte vizuale, dans şi arte digitale”, prin care elevii vor învăţa un nou mod de comunicare. Este un proiect în cadrul programului de Incluziune Socială, al Consiliului Britanic, care va fi coordonat de inspectorat. De asemenea, inspectorul general a mai oferit din partea ministerului „diploma de excelenţă pe care ministerul o acordă la foarte puţine şcoli”. Al treilea dar al Inspectoratului, „parafat” de Consiliul de Administraţie a fost distincţia de Excelenţă pentru rezultatele în pregătirea teoretică şi practică şi pentru contribuţia la creşterea calităţii actului educaţional.

Pe parcursul manifestării, au intrat în direct online, din SUA şi alte ţări, foşti olimpici ai colegiului.

La rândul său directorul Popescu a oferit medalii de aur, plachete aniversare şi diplome de merit unor oficialităţi, dascăli, olimpici, absolvenţi care au contribuit la evoluţia colegiului, fiecare în parte fiind aplaudat de întreaga asistenţă.


Intră acum și în grupul de