Asistentii medicali suceveni vor picheta Prefectura, la sfarsitul saptamanii


Intră acum și în grupul de

La sfârşitul săptămânii, asistenţii medicali suceveni ies în stradă pentru a protesta împotriva măsurilor de austeritate luate de Guvern. Potrivit liderului Uniunii Judeţene Sindicale Sanitas (UJS) Suceava, Ana Ionescu, vineri, 22 octombrie, în intervalul orar 14.00 – 15.00, asistenţii medicali vor picheta Prefectura Suceava, iar această acţiune reprezintă doar începutul luptei sindicale. De asemenea, în ultima săptămână a acestei luni cadrele medii sanitare vor participa la un miting organizat la Bucureşti.

În urmă cu o lună, pe 21 septembrie, sindicaliştii de la Sanitas au mai participat la un miting în Capitală, iar tot atunci şi-au anunţat intenţia de a da statul în judecată pentru că le-au fost reduse salariile cu 25 la sută.

Lista de revendicări a sindicaliştilor din Sănătate cuprinde revenirea la salariile din decembrie 2009, asigurarea finanţării pentru trimestrul IV, proces de descentralizare corect (preluare personal, drepturi, contract colectiv de muncă), prelungirea contractului colectiv de muncă la nivel de ramură sanitară, pact naţional pentru Sănătate (6% din PIB), deblocarea posturilor în sistemul sanitar, menţinerea actualului normativ de personal.

Angajaţii din sectorul sanitar sunt categoric împotriva disponibilizărilor, modificării legii pensiilor şi a Codului muncii, dereglementării pieţei muncii şi unei noi legi de salarizare unice în sectorul bugetar.

Sindicatul Sanitas Suceava numără aproximativ 3.000 de membri, dintre care în jur de 800 la Spitalul Judeţean de Urgenţă.


Intră acum și în grupul de