Profesorii radauteni, in greva japoneza de solidaritate cu invatatoarea din Caracal, aflata in greva foamei


Intră acum și în grupul de

În semn de solidaritate cu învăţătoarea din Caracal ce se află în greva foamei de aproape 60 de zile, SINDICATUL LIBER ŞI IDEPENDENT „BUCOVINA” AL ÎNVĂŢĂMÂNTULUI DIN ZONA RĂDĂUŢI, afiliat la FSLI va organiza în ziua de 21 octombrie 2010 în toate şcolile arondate o grevă japoneză în intervalul orar 11,00 – 13,00, a anunţat miercuri, liderul sindical Gheoghe Şorodoc. „De aproape două luni de zile colega noastră, învăţătoarea Cristina Anghel se află în greva foamei. Motivul acestei forme de protest extrem este un lucru care ne priveşte pe toţi, aplicarea Legii 221/2008 în litera şi spiritul ei, aşa cum a fost intenţia legiuitorului, Parlamentul României, for care a votat în unanimitate actul normativ amintit”, declară liderul sindical de zonă Gheoghe Şorodoc.

Un motiv în plus este şi faptul că Cristina Anghel este absolventă a Liceului Pedagogic Suceava, promoţia 1978 cunoscută de colegi cu numele de fată – PRETORIAN.

„În semn de solidaritate cu demersul ei, Sindicatul Învăţământ Bucovina- Rădăuţi va organiza în ziua de 21 octombrie 2010 în toate şcolile arondate o grevă japoneză în intervalul orar 11,00 – 13,00” precizează Gheorghe Şorodoc, cu menţiunea că anterior declanşării grevei japoneze, liderii de sindicat din fiecare şcoală vor lămuri colegii despre rostul acestui demers.

„Considerăm că demersul colegei noastre ar trebui întrerupt, chiar dacă se invocă un principiu de drept, pe motiv că viaţa ei se află în pericol. Acest lucru nu presupune întreruperea luptei, dar trebuie găsite alte forme de protest pentru a determina pe cei care trebuie să aplice legile într-un stat de drept să facă acest lucru”, apreciază liderul sindical de zonă.

Dascălul din Caracal protestează pentru nerespectarea prevederilor legale privind acordarea unor diferenţe salariale începând cu 1 octombrie 2008.
Învăţătoarea a intrat în greva foamei acasă, apoi a fost internată la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Caracal, iar acum se află la Institutul Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice din Capitală, ca urmare a deteriorării stării de sănătate.

Sindicatul din zona Rădăuţi are aproximativ 2.600 membri.


Intră acum și în grupul de