O profesoara din Falticeni a intrat in greva foamei


Intră acum și în grupul de

Profesoara Viorica Ioniţe de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni a anunţat că începând de vineri dimineaţă este în greva foamei, atât în semn de solidaritate cu învăţătoarea Cristina Anghel, cât şi pentru revendicări salariale, anunţând în acest sens şi IŞJ Suceava. Deşi este lider de sindicat în unitatea liceală fălticeneană, aceasta spune că nu protestează ca sindicalist ci ca şi cadrul didactic.

Aceasta urma a solicita Consiliului de Administraţie al colegiului să i se permită să-şi desfăşoare protestul în incinta unităţii şcolare, şi a anunţa DSP Suceava şi Poliţia Fălticeni despre această acţiune de protest. „Este o chestiune raţională, şi nu una de moment”, a spus profesoara din Fălticeni.

Aceasta a arătat că, în calitatea de lider sindical, a uzat de toate formele legale de protest, dar că totul a fost în zadar şi că a ajuns la concluzia că singura modalitate de a face cunoscute revendicările este greva foamei. „Acest protest este şi de solidaritate cu doamna Anghel. E o datorie morală a noastră”, a spus Viorica Ioniţe.

Aceasta a înştiinţat şi IŞJ Suceava în legătură cu greva foamei, precizând că este nemulţumită de faptul că nu sunt puse în aplicare hotărâri judecătoreşti definitive şi executorii privind unele drepturi salariale ale cadrelor didactice, dar şi de măsurile de reducere a numărului personalului din învăţământ. O altă nemulţumire vine din faptul că Guvernul şi-a asumat răspunderea pe legile educaţiei naţionale şi a salarizării unitare, fără a fi dezbătute suficient.

Viorica Ioniţe susţine că protestează în calitate de profesor, şi nu de lider sindical.
Învăţătoare la o şcoală din Caracal, Cristina Anghel este în greva foamei de peste 60 de zile. Aceasta protestează pentru nerespectarea prevederilor legale privind acordarea unor diferenţe salariale începând cu 1 octombrie 2008.

Învăţătoarea a intrat în greva foamei acasă, apoi a fost internată la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Caracal, iar acum se află la Institutul Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice din Capitală, ca urmare a deteriorării stării de sănătate.

Cristina Anghel este absolventă a Liceului Pedagogic Suceava, promoţia 1978 cunoscută de colegi cu numele de fată – PRETORIAN.


Intră acum și în grupul de