Trei transporturi ilegale de lemn au fost depistate de polițiști la Marginea și Putna


Intră acum și în grupul de

Trei transporturi ilegale de lemn au fost depistate, joi, de polițiștii suceveni la Marginea și Putna.

Potrivit Poliției Județene Suceava, joi, în jurul orelor 15.10, echipajul de poliție din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a identificat și oprit regulamentar pentru control o autoutilitară care se deplasa pe drumul comunal de pe raza comunei Marginea și transporta materialele lemnoase.

Șoferul a fost legitimat în persoana unui bărbat din Voievodeasa care a prezentat pentru control documentele personale și cele ale autoutilitarei, însă pentru cantitatea de materialele lemnoase transportată nu a putut prezenta documente specifice de transport.

Procedându-se la verificarea în aplicația SUMAL, a rezultat faptul că nu a fost generat aviz de însoțire pentru mijlocul de transport.

În continuare, în timp ce lucrătorii de poliție însoțeau autoutilitara în cauză către depozitul din cadrul Ocolului Silvic Marginea, în vederea inventarierii cantității de materiale lemnoase, au oprit în trafic pe același sector de drum, o altă autoutilitară care transporta materialele lemnoase.

S-a stabilit că autoutilitara în cauză era condusă tot de către un bărbat din Voievodeasa, care, de asemenea, nu a putut prezenta documente specifice de transport pentru cantitatea de materiale lemnoase transportată.

Ambele autoutilitare au fost conduse către depozitul de pe raza comunei Marginea, iar în urma inventarierii materialelor lemnoase de către lucrătorii silvici din cadrul Ocolul Silvic Marginea, pentru prima autoutilitară a rezultat cantitatea de 2,82 mc lemn de foc molid, iar pentru a doua autoutilitară a rezultat cantitatea de 1,24 mc. lemn de foc fag și paltin.

Având în vedere aceste aspecte, în ambele cazuri s-a dispus confiscarea cantităților de materialele lemnoase transportate fără documente specifice de transport și s-a procedat la predarea în custodie către lucrătorii silvici din cadrul Ocolului Silvic Marginea, a cantității totale de 4,06 mc lemn de foc esență rășinoase și foioase, ambii conducătorii auto fiind amendați.

Valoarea materialelor lemnoase confiscate este de 557,5 lei. 

Tot joi la ora 16.30, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești executau activități de patrulare și control a traficului rutier pe DC Gura Putnei, de pe raza comunei Putna și au depistat o autoutilitară care circula pe direcția centrul comunei Putna – sat Gura Putnei, și transporta material lemnos.

Cu ocazia controlului efectuat, s-a stabilit faptul că autoutilitara este condusă de un bărbat din Putna și că acesta nu deține aviz de însoțire a materialului lemnos transportat.

Din acest motiv, transportul a fost condus la Atelierul de prelucrare a lemnului din cadrul O.S.Putna, unde s-a solicitat sprijin unui lucrător silvic pentru inventarierea materialului lemnos. Cu această ocazie s-a stabilit faptul că șoferul transporta cantitatea de 1,188 m.c. lemn foc molid, în valoare de  144,9 lei.

Șoferul a fost sancționat contravențional conf. Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia O.S.Putna.


Intră acum și în grupul de