Încărcătura unei autoutilitare cu lemn de foc destinat unei școli din Volovăț a luat foc în timp ce se întocmea avizul de însoțire


Intră acum și în grupul de

O mașină încărcată cu lemn de foc destinat unei școli din Volovăț a luat foc.

Potrivit anchetei polițiștilor, joi dimineața, un angajat al unei firme din Volovăț a condus o autoutilitară Mercedes Benz pe raza comunei Volovăț, în zona denumită popular ”la vad”, împreună cu pădurarul care are în gestiune Cantonul Silvic Volovăț-Burla, pentru a efectua un transport de materiale lemnoase.

După ce au secționat materialele lemnoase cu ajutorul unui motoferăstrău, șoferul a încărcat în autoutilitară cantitatea de 14,55 mc lemn rotund pentru foc, esență foioase, material lemnos aparținând Primăriei comunei Volovăț cu destinația Școala Gimnazială Volovăț.

La un moment dat, în timpul întocmirii avizului de însoțire a materialelor lemnoase, la nivelul încărcăturii a izbucnit un incendiu.

Echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Rădăuți și din cadrul Primăriei comunei Volovăț au procedat la stingerea incendiului.

 În urma incendiului a ars circa un mc de material lemnos, iar restul cantității a fost degradată. De asemenea, au fost produse degradări la nivelul caroseriei autoutilitarei, respectiv la sistemul hidraulic.

Pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Rădăuți au stabilit cauza posibilă de producere a incendiului ca fiind „scântei mecanice”, acestea fiind produse în timpul secționării materialelor lemnoase cu motoferăstrăul.


Intră acum și în grupul de