Un pod din lemn din Dolhești a ars după ce vegetația uscată de pe malul râului Șomuzul Mare a fost incendiată. Podul fusese reabilitat în anul 2000


Intră acum și în grupul de

Un pod din lemn din Dolhești care face legătura cu extravilanul satului Dolheștii Mari, în zona denumită popular La Blagani, a ars, joi, într-un incendiu generat de arderea vegetației uscate din zonă.

Potrivit anchetei, un localnic a constatat joi în jurul orei 9:00 că podul din lemn Costân arde mocnit și a sesizat situația prin 112, iar un echipaj de pompieri a lichidat incendiul în totalitate.

Pompierii au stabilit că incendiul a izbucnit de la vegetația uscată care a fost aprinsă cu un chibrit.

Ancheta a evidențiat că persoane încă neidentificate au dat foc la vegetația uscată de pe malul stâng al răului Șomuzul Mare, iar pentru că focul nu a fost supravegheat, s-a extins până în zona pilonilor din lemn ai podului care a ars în proporție de 80%.

Podul se află în administrarea Consiliului local Dolhești, acesta fiind reabilitat în anul 2000, fiind construit din bârne din lemn de stejar, iar valoarea acestuia este de circa 94.500 de lei.

Circulația rutieră în zonă a fost oprită fiind semnalizată corespunzător de către reprezentanții Primăriei.

În acest caz se fac cercetări pentru distrugere de lucrătorii Postului de Poliţie Dolhești, urmând a fi soluţionat procedural prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni.   


Intră acum și în grupul de