Cadrele militare in rezerva au iesit in strada (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Aproximativ 30 de miliari, membri ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezervă şi în Retragere au protestat, luni, în faţa Palatului Administrativ din municipiul reşedinţă de judeţ. Aşa cum au promis în cadrul unei conferinţe de presă organizate înainte de manifest, totul s-a derulat fără să se înregistreze nici un incident.

În faţa Prefecturii Suceava, preşedintele SCMDR Rădăuţi, Vasile Plăcintă, a citit în public moţiunea de protest în care aceştia doresc să li se ceară scuze din partea preşedintelui şi premierului pentru acuzele şi insultele fără precedent aduse în special militarilor în rezervă, restaurarea statutului militarilor în conformitate cu prevederile constituţionale, normele europene şi calitatea României de membru NATO şi UE, abrogarea legii 119/2010 şi a tuturor prevederilor din legea sistemului unic de salarizare referitoare la militari şi restaurarea legilor care au garantat integrarea României în NATO ca legi ocupaţionale distincte pentru miliari, perfecţionarea lor şi respectarea legilor organice care asigură protecţia militarilor şi a familiilor lor.

În acelaşi timp, pe lista celor 14 solicitări se numără şi restituirea imediată a bunurilor mobile şi imobile de care structurile militare au fost spoliate, reactualizarea centrelor de reconversie profesională pentru militarii disponibilizaţi precum şi depolitizarea totală şi imediată a tuturor structurilor militare.

„În caz contrar, SCMD îşi rezervă dreptul de a apela la popor pentru satisfacerea acestor revendicări, declanşând din acest moment demersurile legale pentru demiterea Preşedintelui României şi desfiinţarea Curţii Constituţionale prin referendum”, a declarat Vasile Plăcintă.

După ce a fost ţinut un moment de reculegere în memoria eroilor români căzuţi pe fronturile Europei, o delegaţie a sindicaliştilor a fost primită în audienţă de prefectul judeţului, Sorin Arcadie Popescu.

Preşedintele SCMDR Suceava i-a spus reprezentantului Guvernului în teritoriu că nu a crezut, atunci când a îmbrăcat haina militară, că va ajunge în situaţia să protesteze, iar prefectul de Suceava i-a asigurat pe protestatari că va trimite revendicările lor Guvernului.

Acţiunea de protest a militarilor rezervişti suceveni s-a încheiat fără incidente.

În judeţul Suceava, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezervă şi în Retragere are filiale în Suceava şi Rădăuţi, urmând ca în perioada următoare să fie înfiinţate filiale la Câmpulung Molovenesc şi Vatra Dornei. Printre membrii sindicatului se află comandanţi de mari unităţi militare, dar şi comandanţi din Poliţie, SRI şi STS, a precizat preşedintele filialei sucevene, Ion Coca.


Intră acum și în grupul de