Cele trei sindicate sucevene din invatamant protesteaza diferit


Intră acum și în grupul de

În şcolile din judeţul Suceava, nu s-a putut ajunge la un numitor comun în privinţa protestului de joi, astfel că cele trei sindicate îşi vor manifesta diferit nemulţumirile. Mai exact, în unele unităţi profesorii nu vor fi prezenţi la ore, în altele vor prezenţi dar nu vor preda, iar în şcolile din zona Rădăuţi cadrele didactice vor fi în grevă japoneză, adică vor preda, dar vor purta banderole albe la ore.

Purtătorul de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Suceava, insp. Laura Hacman, a informat miercuri, că Sindicatul Judeţean Învăţământ „Spiru Haret” şi Sindicatul Pro-Educaţia au anunţat grevă generală pentru joi, prin notificări trimise către IŞJ Suceava. Aceasta a spus că nu toate şcolile vor fi în grevă, dar o situaţie corectă va fi întocmită joi, după ce se va constata exact, cine a făcut gravă.

Liderul Sindicatului Judeţean Învăţământ „Spiru Haret”, Constantin Cernica, a precizat că dascălii care aparţin acestui sindicat se vor afla în grevă de o zi, elevii fiind anunţaţi să nu vină la şcoală.

De asemenea, va fi grevă şi în şcolile speciale şi unităţile cu internate, unde copiii vor fi supravegheaţi. Potrivit acestuia sunt şi şcoli în care o parte din dascăli aparţin de alt sindicat, astfel că aceştia vor fi prezenţi la ore, dar nu vor preda.

În toate şcolile din Zona Rădăuţi, ai căror dascăli aparţin de Sindicatul Învăţământ „Bucovina” Rădăuţi, joi, între orele 11 şi 13 are loc o grevă japoneză.

Dascălii suceveni protestează în semn de solidaritate cu cele două colege aflate în greva foamei, Viorica Ioniţe din Fălticeni şi Cristina Anghel din Caracal, faţă de scăderea salariilor dar şi faţă de asumarea răspunderii pe Legea Educaţiei de către Guvern.


Intră acum și în grupul de