Esec si lipsa de solidaritate! Mai putin de jumatate din scolile din judet au facut greva


Intră acum și în grupul de

Aproape două treimi dintre cadrele didactice din judeţul Suceava se complac în situaţia în care se află, şi nu au răspuns apelului lansat de sindicate pentru a face joi, grevă generală. Deşi două cadre didactice, dintre care una din Fălticeni, au recurs la un gest extrem de protest, respectiv la greva foamei, majoritatea cadrelor didactice din judeţul Suceava s-au dezis de acestea şi lupta lor.

Din datele centralizate la Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, conform raportărilor unităţilor şcolare cu privire la situaţia grevei prezentată de purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava, insp. Laurenţa Hacman, din totalul de 228 unităţi şcolare cu personalitate juridică, un număr de 97 s-au aflat în grevă, 121 nu au făcut grevă, iar 10 unităţi mici, din localităţi rurale nu au raportat.

Astfel din totalul de 8.129 de cadre didactice, aproximativ 3000 cadre didactice s-au aflat în grevă, şi aparţin Sindicatelor „Spiru Haret” Suceava şi PRO EDUCAŢIA.

De altfel, încă de miercuri se ştia că, în şcolile din judeţul Suceava nu s-a putut ajunge la un numitor comun în privinţa protestului de joi, astfel că cele trei sindicate şi-au manifestat diferit nemulţumirile. Mai exact, în unele unităţi profesorii nu au fost prezenţi la ore, în altele au fost prezenţi dar nu au predat, iar în şcolile din zona Rădăuţi cadrele didactice au fost în grevă japoneză, adică au predat, dar au purta banderole albe la ore.

Greviştii au protestat în semn de solidaritate cu cele două colege aflate în greva foamei, Viorica Ioniţe din Fălticeni şi Cristina Anghel din Caracal, faţă de scăderea salariilor dar şi faţă de asumarea răspunderii pe Legea Educaţiei de către Guvern.


Intră acum și în grupul de