Profesoara de la Colegiul Tehnic „Mihai Bacescu” din Falticeni a renuntat la greva foamei


Intră acum și în grupul de

După aproape două săptămâni de protest, profesoara Viorica Ioniţe de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni a renunţat miercuri, la greva foamei, la insistenţele familiei sale, ţinând să precizeze că nu starea ei fizică ar fi determinat-o şi că se simte bine. Profesoara are o fiică minoră ce a insistat ca aceasta să se întoarcă acasă şi să renunţe la protest, un alt motiv fiind şi starea precară de sănătate a soţului său.

Profesoara Viorica Ioniţe a intrat în greva foamei pe data de 22 octombrie în semn de solidaritate cu învăţătoarea Cristina Anghel din Caracal, dascăl care a ieşit luni, din grevă.

De asemenea, Viorica Ioniţe a recurs la protest fiind nemulţumită de starea în care a ajuns învăţământul românesc, dar şi din cauză că dascălilor li s-au redus salariile cu 25% începând cu luna iulie a acestui an.

Aceasta nu se va întoarce imediat la ore, va sta o perioadă acasă pentru recuperare.

Pe de altă parte, profesorii au şi un motiv de bucurie, asumarea răspunderii Guvernului pe Legea Educaţiei fiind considerată neconstituţională de Curtea Constituţională. Curtea a decis, miercuri, că există un conflict de constituţionalitate între Parlament şi Executiv deoarece Guvernul şi-a asumat răspunderea pe o lege care era deja în dezbatere parlamentară.


Intră acum și în grupul de