Sucevenii, zoriti sa-si depuna cererile pentru subventii (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Toţi locuitorii municipiului reşedinţă de judeţ care doresc obţinerea de subvenţii pentru încălzirea pe timpul iernii 2010 – 2011 trebuie să se grăbească cu depunerea cererilor tip.

Acestea se găsesc la toate asociaţiile de proprietari din oraş, atât pentru cei care doresc obţinerea de ajutor financiar pentru achitarea cheltuielilor cu încălzirea şi sunt în reţeaua centralizată de furnizare a agentului termic, cât şi pentru cei ce pot beneficia de subvenţii pentru plata facturii la gaz metan sau se încălzesc cu combustibil solid (lemn sau cărbune).

Conform datelor oferite de conducerea Primăriei Suceava, până la ora actuală din cele peste 100 de asociaţii de proprietari care îşi derulează activitatea pe raza municipiului, doar 12 dintre ele au depus cererile tip.

În date exacte, aceasta înseamnă că s-au adunat doar 1.073 de cereri pentru subvenţie în sistemul centralizat şi 607 de cereri pentru subvenţionarea consumului de gaz.

În cadrul conferinţei de presă susţinută pe parcursul zilei de miercuri, edilul şef al municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, a ţinut să facă un apel către locuitorii urbei pentru a urgenta acţiunea de strângere a cererilor.

“Fac un apel către toţi locuitorii să încerce să depună cererile pentru obţinerea subvenţiei cât mai repede pentru a ne încadra în timpul acordat acestui lucru. Rog totuşi ca asociaţiile de proprietari să verifice cererile înainte de a le remite către Primărie pentru că multe dintre ele sunt greşite neîncadrându-se în baremele stabilite sau solicitările vin din partea altor persoane decât a proprietarilor lucru ce nu este normal. Conform legislaţiei în vigoare, noi suntem obligaţi să verificăm toate cererile, iar prin sondaj pentru 3% dintre ele vom face anchete sociale pentru verificarea la faţa locului a datelor prezentate”, a conchis primarul oraşului.


Intră acum și în grupul de