Directorul economic, Victor Cristi Bleortu, numit sef interimar la CAS Suceava


Intră acum și în grupul de

Victor Cristi Bleorţu este şef interimar la Casa de Asigurări de Sănătate Suceava, după ce a mai deţinut această funcţie câteva luni, până ce Cristina Iordăchel a luat concursul.

Aceasta din urmă a fost demisă la sfârşitul săptămânii trecute. Purtătorul de cuvânt al CAS Suceava, Anda Sălăgean, a precizat luni, că „prin adresa nr. 49090 din 05.11.2010 a fost primit Ordinul nr. 783 al Preşedintelui CNAS prin care a fost revocat mandatul de Preşedinte- director general al doamnei dr. Cristina Iordăchel. Conform Ordinului, revocarea este justificată de imposibilitatea doamnei dr. Cristina Iordăchel de a-şi exercita mandatul încredinţat de CNAS, fiind în incapacitate temporară de muncă pe o perioadă mai mare de 60 de zile în anul 2010”.

Aceasta a mai menţionat că prin Ordinul Preşedintelui CNAS nr. 785, înregistrat la CAS Suceava, luni, 08.11.2010, a fost numit în funcţia de Preşedinte- director general cu delegaţie, până la ocuparea postului prin concurs, ec. Victor Cristi Bleorţu, Director Executiv Economic al CAS Suceava.

Pe de altă parte, pe numele Cristinei Iordăchel a fost depusa o plângere penală încă de anul trecut iar, în luna august a acestui an, sesizarea a fost preluata de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, care a trimis-o spre soluţionare la Serviciul de Investigare a Fraudelor din IPJ Suceava.

În plângerea penală aflată în cercetare la Serviciul de Investigare a Fraudelor din IPJ Suceava, preşedintele director general al Casei de Asigurări de Sănătate, Cristina Iordăchel este acuzată că a falsificat reţete, beneficiind de bazele de date ale farmaciilor OFICINALIS şi GALENICA, pentru a obţine deconturi din bugetul asigurărilor de sănătate de circa 6 miliarde de lei vechi.


Intră acum și în grupul de