Un șofer băut care circula cu peste 100 de km/h în Horodnic de Sus a fost urmărit de poliție circa șase kilometri până când a oprit


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 31 de ani din Burla este cercetat penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și a fost și amendat după ce a circulat cu peste 100 km/h în localitate și nici nu a oprit la solicitarea polițistului.

Astfel, sâmbătă în jurul orei 17:00, un echipaj de poliție rutieră fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe D.N. 2E, în localitatea Horodnic de Sus, a observat un autoturism marca VW, care se deplasa dinspre Voitinel către Marginea cu viteza de 102 km/h (+52), viteza admisă în acea localitate fiind de 50 km/h.

Echipajul de poliție a procedat la oprirea regulamentară a autoturismului menţionat mai sus, folosind semnalele speciale de avertizare, luminoase și sonore ale autospecialei și efectuând semnal de oprire din autospecială, pe fereastra din stânga, prin balansarea în plan vertical a bastonului reflectorizant. Conducătorul auto nu a oprit la semnalul efectuat de polițistul rutier, continuându-și deplasarea în viteză către Marginea.

S-a procedat la urmărirea autoturismului în cauză, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, iar după aproximativ 6 km, pe DC 45 din Horodnic de Sus conducătorul auto a oprit pe partea dreaptă a carosabilului.

La volanul autoturismului marca VW, a fost identificat un tânăr de 31 de ani, din localitatea Burla.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat de către echipajul rutier cu aparatul etilometru, rezultatul testului fiind de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Având în vedere rezultatul testului alcooltest, șoferul a fost condus la Spitalul Rădăuți pentru recoltarea de probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, fiind recoltate un număr de două probe biologice.

Șoferul a fost sancționat contavențional pentru depășirea regimului legal de viteză și pentru neoprirea la semnalul efectuat de către polițistul rutier.

În acest caz s-a întocmit dosar penal față de șoferul respectiv pentru „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


Intră acum și în grupul de