Accident la Baia: Un șofer băut a depășit neregulamentar și a lovit un motociclist care a vira la stânga deși era interzis


Intră acum și în grupul de

Un accident s-a produs, sâmbătă, pe raza comunei Baia în urma căruia un motociclist a fost rănit.

Potrivit anchetei polițiștilor, un tânăr de 29 de ani din Baia, conducea sâmbătă la ora 11:20, un VW pe D.J.209H pe raza comunei Baia, în afara localității, din direcția Fălticeni către Baia.

Acesta s-a angajat în depășirea unei coloane de autovehicule în zona de acțiune a indicatorului „Depășirea interzisă” și a acroșat un motociclist de 31 ani, din comuna Drânceni, județul Vaslui, care conducea motociclul marca Yamaha și care efectua un viraj la stânga pentru a intra în stația de carburanți în zona de actiune a indicatorului ,,Interzis a vira la stânga”.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a motociclistului care a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul Fălticeni.

 Șoferul a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Fălticeni în vederea recoltării de probe biologice de sânge, iar motociclistul a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,00mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Fălticeni în vederea recoltării de probe biologice de sânge.

 Vinovați de producerea accidentului se fac ambii conducători auto: șoferul mașinii care  s-a angajat în depășirea unei coloane de autovehicule în zona de acțiune a indicatorului ,,Depășirea interzisă și motociclistul care a efectuat un viraj la stânga pentru a intra în stația peco, în zona de actiune a indicatorului ,,Interzis a vira la stânga.

În acest caz s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă  conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.


Intră acum și în grupul de