Ambulatoriu modernizat, la Spitalul Municipal Radauti


Intră acum și în grupul de

Un proiect în valoare de 7,4 milioane de lei intitulat „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea ambulatoriului din cadrul Spitalului Municipal Rădăuţi”. De asta beneficiază Spitalul Municipal Rădăuţi a cărui Ambulatoriu va fi modernizat pe parcursul a doi ani.

Computer tomograf, ecograf pentru abdomen şi cord, gastroscop, aparat de radiodiagnostic, mamograf, dar şi reabilitări a interioarelor unităţii spitaliceşti din municipiul Rădăuţi, sunt doar o parte dintre beneficiile proiectului finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.

Acest proiect prevede lucrări de construcţii, de reabilitări interioare, de la gresie şi faianţă la instalarea de balustrade noi, însă cea mai mare achiziţie se va face la capitolul dotări.

Astfel, va fi achiziţionat un computer tomograf, un ecograf pentru abdomen şi cord, un gastroscop, un colonoscop, un electrocardiograf, un aparat de radiodiagnostic, un mamograf, precum şi alte aparate necesare unităţii spitaliceşti.

De aceste modernizări vor beneficia circa 170 de mii de persoane din Rădăuţi şi din zona arondată municipiului, cu menţiunea că proiectul prevede şi achiziţionarea unui computer tomograf de aproximativ un milion de euro, aparatură disponibilă la această dată numai în municipiul Suceava.


Intră acum și în grupul de