Campanii de vaccinare in scoli (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Campania de vaccinare împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei la elevii de clasa a II-a s-a încheiat cu succes, fiind vaccinaţi 7822 de elevi din cei 7913 catagrafiaţi, a informat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Adrian Popescu.

Deşi au existat destule voci care au spus că trivaccinul ROR „este inutil şi constituie sursa multor boli cronice”, vaccinarea respectivă s-a desfăşurat la Suceava fără probleme, părinţii fiind receptivi la vaccin.

Adrian Popescu a menţionat că, în şcolile din judeţ se desfăşoară acum campania de imunizare împotriva poliomielitei, la elevii de clasa a III, şi cea împotriva difteriei şi tetanosului la clasa a IX-a, aceasta din urmă la restanţierii de anul trecut.

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava a subliniat că pentru aceste campanii în desfăşurare există suficiente doze de vaccin în stoc.

Reprezentanţii DSP Suceava spun că populaţia nu ar trebui să aibă reţineri în privinţa acestor vaccinuri şi nici să fie influenţaţi de nişte aberaţii cum că ar fi oncogene, pentru că de-a lungul timpului toate vaccinurile şi-au dovedit eficienţa.


Intră acum și în grupul de