Trei transporturi ilegale de lemn prinse unul după altul de polițiștii din Vicovu de Sus


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din Vicovu de Sus au depistat, joi, trei transporturi ilegale de lemn unul după altul.

Astfel, potrivit Poliției Județene Suceava, joi, în jurul orelor 16:30, o patrulă din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus a oprit pentru control pe strada Calea Cernăuți din localitate, autoutilitara condusă de un localnic, care transporta conform avizului de însoțire, cantitatea de 2,376 mc lemn foc.

Întrucât existau suspiciuni referitoare la cantitatea de material lemnos transportată, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că bărbatul transporta în plus cantitatea de 1,265 mc lemn foc specia fag, în valoare de 218,84 lei, față de materialul lemns trecut în avizul de însoțire.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fos confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Putna.

Tot joi, în jurul orelor 16:30, o patrulă din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus a oprit pentru control pe strada Calea Cernăuți din localitate, autoutilitara condusă de un localnic, care transporta conform avizului de însoțire, cantitatea de 2,376 mc lemn foc.

Întrucât existau suspiciuni  referitoare la cantitatea de material lemnos transportată, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că bărbatul transporta în plus cantitatea de 1,76 mc lemn foc specia fag, în valoare de 304,48 lei, față de materialul lemnos trecut în avizul de însoțire.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fos confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Putna.

În aceeași zi, în jurul orelor 16:30, o patrulă din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus a oprit pentru control pe DJ 176 în comuna Brodina de Jos, autoutilitara condusă de un localnic, care transporta material lemnos.

Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că bărbatul transporta 2,50 mc lemn foc de esență rășinoase, în valoare de 410 lei.            

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fos confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Brodina.


Intră acum și în grupul de