O femeie din Adâncată, judecată pentru angajări fictive în vederea obținerii ilegale de indemnizații de creștere a copilului, a continuat să falsifice documente pentru același tip de fraudă


Intră acum și în grupul de

O femeie din comuna Adâncata a fost reținută joi într-un dosar vizând fraudarea bugetului de stat prin obținerea ilegală de indemnizații de creștere a copilului în baza unor documente false.

Astfel, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitătii Economice din IPJ Suceava au efectuat, joi, o percheziție domiciliară într-un dosar penal înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava în care se efectuează cercetări față de nouă inculpați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la înșelăciune, complicitate la tentativă la înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, fals în declarații și uz de fals.

Potrivit anchetei, în perioada octombrie 2021 – aprilie 2022, opt persoane, în complicitate infracțională cu Rachila G., au încercat să fraudeze bugetul de stat prin obținerea ilegală a indemnizațiilor pentru creșterea copiilor prin depunerea unor documente false de angajare către Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Suceava.

Cu ocazia perchezitiei domiciliare efectuată în cauză au fost identificate și ridicate sisteme informatice, înscrisuri și documente cu valoare probatorie, iar după audierea lui Rachila G. aceasta a fost reținută 24 de ore.

De menționat este că Rachila G. este trimisă în judecată într-un dosar asemănător fiind acuzată că prin firmele pe care le controlează, în perioada 2015 – 2017 a angajat fictiv un număr total de 30 de persoane în funcția de vânzătoare, emițând totodată adeverințe de salariați cu date false, care au fost ulterior folosite de cele 30 de persoane pentru a obține în mod fraudulos indemnizații pentru creșterea copiilor în perioada 2015 – 2021, acordate de Agențiile pentru Plăți și Inspecție Socială Suceava, Neamț, Iași și Botoșani, cu un prejudiciu în valoare de 1.397.009 lei.


Intră acum și în grupul de