Bărbat cu un briceag depistat la „Seara Liceenilor” din Câmpulung Moldovenesc. Polițiștii au suspendat activitatea unui local unde se vindea alcool și țigări minorilor


Intră acum și în grupul de

Poliția Județeană Suceava a anunțat că în colaborare cu ISJ Suceava a fost iniţiat un Plan de Măsuri pentru monitorizarea acestor activităţi şi creşterea gradului de siguranţă a elevilor participanţi la Baluri ale Bobocilor sau alte activități asemănătoare.

Potrivit sursei citate, siguranţa elevilor, atât în mediul şcolar cât şi în afara unităţilor de învăţământ, constituie o prioritate naţională a tuturor instituţiilor şi factorilor cu atribuţii în  domeniu, abordarea integrată a acestei problematici fiind esenţială pentru asigurarea unei dezvoltări optime a tinerei generaţii.

Astfel, au fost realizate situaţii centralizatoare privind toate unităţile de învăţământ liceal de la nivelul judeţului Suceava, care au organizat sau organizează astfel de activităţi, cu precizarea datei calendaristice şi a locaţiei de desfăşurare, dar şi a responsabilului de activitate din cadrul şcolii şi a datelor de contact. De asemenea, au fost demarate acţiuni de verificare şi monitorizare a modalităţii de asigurare cu pază şi sisteme de securitate, pentru fiecare manifestare organizată.

Totodată, având în vedere experienţa anilor anteriori, când activităţile culturale şi artistice specifice ,,Balului Bobocilor” sunt urmate de acţiuni de recreere şi distracţie în diverse cluburi sau alte locaţii, poliţiştii au dispus măsuri sporite pentru a nu fi înregistrate evenimente nedorite cu implicarea tinerilor.

Pe parcursul lunii octombrie, la nivelul întregului judeţ, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranță Școlară dar și polițiștii de proximitate sau alţi poliţişti cu atribuţii în domeniu au avut întâlniri cu conducerile liceelor dar şi cu reprezentanţii comitetelor de părinţi.

Peste 200 de poliţişti au monitorizat locaţiile în care s-au organizat petreceri în continuarea ,,Balurilor Bobocilor”. În zonele respective au fost efectuate controale la unităţile de alimentaţie publică pentru respectarea legislaţiei privind vânzarea de alcool şi tutun către minori. De asemenea, poliţişti în ţinută civilă au vegheat ca distracţia tinerilor să nu depăşească limitele legii şi să se manifeste în cadru civilizat. Totodată, echipaje de poliţie, au supravegheat perimetrul acestor locaţii astfel încât tinerii să se poată distra şi simţi în siguranţă.

Astfel de activități pentru siguranța tinerilor s-au desfășurat și în data de 21.10.2022 când pe reaza municipiului Câmpulung Moldovenesc s-a organizat și desfășurat evenimentul „Seara Liceenilor”. S-a acționat cu efective sporite împreună cu lucrători de jandarmi, atât în uniforma de serviciu cât și în ținută civilă, la acțiune participând și efective din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale – IPJ Suceava.

Astfel, în incinta localului unde s-a organizat evenimentul „Seara Liceenilor” polițiștii au legitimat un bărbat de 29 ani din orașul Frasin. În urma controlului corporal efectuat, asupra bărbatului a fost identificat un cuțit tip briceag.

Pe numele acestuia s-a întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”.

În cadrul acțiunii au fost legitimate în total 146 de persoane, au fost efectuate 119 controale corporale și au fost oprite și verificate 23 de autovehicule care circulau în arealul locației în care a fost organizat evenimentul și au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 6.645 lei.

De asemenea, tot în cadrul acțiunii, polițiștii au dispus suspendarea activității unui local de alimentație publică pentru 20 de zile, întrucât angajații acestuia au comercializat alcool și tutun către minori.

Poliţiştii vor fi prezenţi în continuare la aceste evenimente şi reamintesc atât elevilor cât şi părinţilor să manifeste responsabilitate, să nu consume alcool sau substanțe interzise, să evite situaţiile conflictuale şi să aibă o conduită preventivă.


Intră acum și în grupul de