S-a redus considerabil numarul sucevenilor care vor beneficia de ajutor la incalzire (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Din cele 6.909 cereri, câte au fost înregistrate conform noilor norme în vederea obţinerii de subvenţii la încălzire, aproximativ 6.000 vor fi acceptate, după ce un număr de 900 de cereri au fost respinse întrucât solicitanţii nu îndeplineau criteriile cerute.

Potrivit primarului municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, numărul beneficiarilor este cu aproape două treimi mai mic faţă de anii trecuţi, când au primit sprijin aproximativ 16.000 de suceveni, după ce s-au introdus noi criterii pentru cei care pot primi astfel de ajutoare de stat. „Vor rămâne aproximativ 6.000 de cereri care vor fi acceptate”, a spus Lungu.

Edilul-şef a explicat că acest ajutor de încălzire constituia o bază destul de puternică pentru societatea de termoficare care se putea baza pe aceşti bani. El şi-a exprimat încrederea că problema încălzirii în municipiu va fi rezolvată prin înfiinţarea unei noi firme de termoficare cu o centrală dimensionată corespunzător cerinţelor pieţei, la licitaţia care se organizează joi pentru desemnarea acestei societăţi.

Ajutorul de încălzire se acordă familiilor cu venituri sub 650 de lei pe membru de familie, dar acestea nu trebuie să deţină clădiri şi alte spaţii locative, să nu aibă depozite bancare de peste 3.000 de lei, să nu deţină teren în suprafaţă mai mare de 1.000 de metri pătraţi, autovehicule peste 1.600 de centimetri cubi.

Beneficiarii de ajutor de încălzire trebuie să completeze o declaraţie pe propria răspundere că se încadrează în condiţiile impuse, iar municipalitatea va face verificări prin sondaj la trei la sută dintre cei care solicită ajutor, dar şi dacă vor fi sesizări pe numele unor beneficiari.


Intră acum și în grupul de