100 de lumanari in jurul unei funde rosii, in Piata Nada Florilor din Falticeni


Intră acum și în grupul de

Un număr de 15 voluntari ai Asociaţiei RED RIBBON Fălticeni, sigura organizaţie neguvernamentală, nonprofit, reprezentând persoanele infectate şi afectate HIV/SISA, la nivelul judeţului Suceava vor aprinde sâmbătă, la ora 15, în Piaţa Civică „Nada florilor” Fălticeni, 100 de lumânări în jurul unei funde roşii din material textil, în memoria celor răpuşi de această maladie. De asemenea aceştia vor distribui materiale informative dar şi prezervative.

Dorina Vasile, preşedintele Asociaţiei RED RIBBON Fălticeni, precizează că, până pe data de 10 decembrie organizaţia realizează o serie de manifestări prin care se doreşte marcarea Zilei Mondiale de Luptă Anti-SIDA. Aceasta a exemplificat cu ziua de duminică, când 15 voluntari, elevi ai Şcolii postliceale Sanitare vor distribui câte 500 de broşuri, pliante, prezervative şi fundiţe roşii- simbol al solidarităţii cu persoanele afectate HIV/SIDA. Acţiunea se desfăşoară în parteneriat cu Direcţie de Sănătate Publică Suceava, la ora 15, în parcul „Florea Vladimir” aflat în apropierea Policlinicii Suceava.

Pe data de 2 decembrie, 30 de persoane din judeţ vor participa, în cadrul campaniei „Deschide-ţi inima! Sunt la fel ca tine!”, în faţa Palatului Culturii Iaşi la cea mai mare fundă umană din ţară.

În evidenţa Spitalului Judeţean Suceava se află 176 de pacienţi cu HIV/SIDA la care se vor adăuga două cazuri confirmate luna aceasta.


Intră acum și în grupul de