Tânăr rădăuțean arestat preventiv pentru conducere fără permis. Pentru reținerea lui au fos trase, în timpul urmăririi, patru focuri de armă


Intră acum și în grupul de

Judecătoria Rădăuți a dispus arestarea preventivă a unui tânăr rădăuțean care a condus fără permis și a fost prins în 28 octombrie după o urmărire în care s-a folosit și armamentul din dotare.

Potrivit Polției Suceava, în 28 octombrie în jurul orelor 14:30, Adrian B. (30 ani)  a fost surprins în flagrant în timp ce conducea un autoturism Mercedes-Benz cu numărul de înmatriculare de Italia pe drumurile publice de pe raza municipiului Rădăuți și în afara localității Frătăuții Vechi, neconformându-se semnalelor regulamentare de oprire efectuate de echipajul de poliție, fiind efectuat uz de armă în vederea opririi forțate a vehiculului în cauză și imobilizarea conducătorului auto, totodată acesta din urmă provocând producerea unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Fiind testat cu aparatul etilometru a rezultat o alcoolemie de 1,01 mg/l alcool în aerul expirat, conform testului. De asemenea, ca urmare a interogării bazelor de date s-a stabilit faptul că susnumitul nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma activităților desfășurate și a probatoriului administrat, precum și a consultării procurorului de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, s-a concluzionat faptul că se impune luarea unei măsuri preventive față de tânăr în stare de recidivă postcondamnatorie, cu privire la săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Astfel, prin ordonanța organelor de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți – Compartimentul Rutier s-a dispus reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 ore, începând cu data de 28.10.2022, ora 19:30.

La data de 4 noiembrie tânărul a fost prezentat în fața unui judecător de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Rădăuți, iar față de acesta a fost emis un mandat de arstare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile de la data punerii în executare a acestuia.


Intră acum și în grupul de