Sase olimpici internationali suceveni, premiati (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

La Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti luni, a avut loc festivitatea de premiere a olimpicilor suceveni care au obţinut distincţii la olimpiadele şi concursurile internaţionale în anul şcolar 2009-2010, a profesorilor care i-au pregătit şi a unităţilor şcolare de provenienţă ale acestora, a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete.

Acesta a precizat că, din judeţul nostru au participat 6 elevi laureaţi şi 6 cadre didactice. Este vorba despre Popa Constantin, ce a obţinut medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Geografie, sub îndrumarea prof. Dr. Marcel Porof de la Colegiul Naţioanl „Nici Gane” Fălticeni, Beşleag Ştefan Ionuţ, tot cu bronz, la Olimpiada Internaţională de Fizică, meditat de prof. Anca Greculeac, Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava.

Pregătită chiar de către tatăl său, o elevă de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni a obţinut o medalie de bronz la Olimpiada Internaţională de Astronomie secţiunea juniori, care s-a desfăşurat în Crimeea , Ucraina, localitatea Sudak. Crăciun Iustina, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni, a fost pregătită de chiar de tatăl ei, dr. Crăciun Petru, profesor la Colegiul Agricol Fălticeni şi coordonator al Cercului de Astronomie de la Palatul Copiilor

De asemenea, trei elevi suceveni au fost premiaţi al Etapa Internaţională a Olimpiadei de Limbă, Comunicare şi Literatură Română „George Călinescu” ce a avut loc la Constanţa. Astfel, Sabine-Marie Ţăranu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” pregătită de prof. Gheorghe Cîrstian a obţinut premiul I, Andreea Cîmpan, clasa a VII-a de la Şcoala nr.3 Rădăuţi, îndrumată de prof. Sextilia Crăciun a obţinut premiul II iar Mihai Cîrjă, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, meditat de prof. Domnica Oniga a luat premiul III.

Toţi trei au primit şi câte un premiu special.

Petru Carcalete a mai precizat că elevii, profesorii îndrumători şi unităţile şcolare au primit diplome şi premii în bani cu valori între 3000 şi 5300 lei.


Intră acum și în grupul de