Candidatii suceveni la Rezidentiat, in domeniul medicina, au promovat examenul


Intră acum și în grupul de

Înscrişi pe posturile vacante ale spitalelor din judeţul Suceava sau pe locurile scoase la concurs de Ministerul Sănătăţii în domeniul medicină, candidaţii suceveni au trecut cu bine de examen. La Direcţia de Sănătate Publică Suceava, şi-au depus dosarele de candidatură 30 de absolvenţi de medicină generală şi 6 de medicină dentară. Din nefericire, doar 4 dintre posturile de rezidenţi scoase de spitalele din judeţul Suceava şi-au găsit şi candidaţi.

„Avem doar 4 dosare pentru posturile de la spitalele din judeţ, respectiv câte un dosar pentru cel de neurologie şi cel de ATI de la Spitalul din Rădăuţi, un dosar pentru psihiatrie la spitalul de profil din Câmpulung Moldovenesc şi unul de ATI la Vatra Dornei. Restul şi-au depus dosare pentru locuri libere”, a declarat înainte de examen, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu. Acesta a explicat că cei 32 de candidaţi pe locurile libere, după specializare, vor putea opta pentru posturile pe care vor dori, atunci când vor fi scoase la concurs de spitale din ţară.

De fapt, spitalele din judeţul Suceava au nevoie de 9 medici rezidenţi, pentru specializări precum anestezie-terapie-intensivă (ATI), medicină de urgenţă, cardiologie, neurologie şi psihiatrie.

Mai exact, Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava are nevoie de 3 rezidenţi-medici urgentişti pentru Unitatea de Primire a Urgenţelor- SMURD. De un medic rezident urgentist are nevoie şi Compartimentul de Primiri Urgenţe din Spitalul Municipal „Sf. Dr. Cosma şi Damian” Rădăuţi, aici solicitându-se şi un rezident cu specialitatea ATI şi un altul de neurologie.

De un rezident ATI are nevoie, pentru secţia de Chirurgie generală, şi Spitalul Municipal Vatra Dornei. Spitalul Orăşenesc Siret are nevoie de un rezident pentru Cardiologie, iar Spitalul de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc are vacant un post de psihiatru.

Pentru specialitatea farmacie clinică, la concursul de rezidenţiat sunt 7 posturi de farmacişti pentru farmaciile cu circuit închis din cadrul spitalelor din judeţ. Astfel, Spitalul Judeţean Suceava a scos la concurs 4 posturi de farmacişti rezidenţi, iar spitalele municipale Câmpulung Moldovenesc şi Fălticeni, precum şi cel de Psihiatrie Cronici Siret – câte un post. Din nefericire, nici un absolvent nu a depus dosarul pentru vreunul dintre aceste locuri vacante.

La nivel naţional, anul acesta 5130 absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie s-au înscris la concursul de Rezidenţiat pe 3.505 locuri şi posturi pe care Ministerul Sănătăţii le-a scos la concurs.

Cele 4 posturi din judeţul Suceava, pentru care s-a concurat au fost „adjucecate”. Astfel, postul pentru ATI scos de Spitalul municipal „Sf. Dr. Cosma și Damian” Rădăuţi a fost obţinut cu 671 puncte, de un candidat ce a făcut „cerere de anonimat” având numărul de concurs 3453, iar cel de neurolog, de Crăcană G. Lucian Jean cu 651 puncte.

La Spitalul Vatra Dornei pe postul ATI, pentru secţia de Chirurgie Generală a fost admis cu 738 de puncte Candrea D. Adrian iar la Spitalul de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc, cu un punctaj de 729 a fost admis un candidat cu „cerere anonimat”, având ca număr de concurs 2980.

În privinţa candidaţilor ce au concurat pe locurile scoase la concurs de Minister, la concursul de Rezidenţiat, domeniul medicină punctajul maxim a fost obţinut de o doljeancă, respectiv 907 iar punctajul minim de promovare a fost 544.
Primul sucevean a obţinut 888 puncte şi se numeşte Muntean C. S. Alexandru, urmat de Sacatureanu C. Olivia Paula cu 864 puncte, apoi Popinceanu H. D. Irene Andreea cu 855 puncte.

Candidaţii suceveni pe domeniul medicină au dovedit o bună pregătire, punctajele obţinute fiind peste limita de promovare, respectiv 544, ultimul candidat sucevean obţinând 566 puncte.

La medicină dentară, punctajul maxim a fost obţinut de un candidat din judeţul Timiş- 890, în condiţiile în care punctajul de promovare a fost 534. Cel mai bine clasat candidat sucevean a obţinut 728 puncte, cu „cerere anonimat” şi număr de concurs 4437 iar ultimul admis, cu 583 puncte are numărul de concurs 4387.
Din păcate la medicină dentară există un candidat sucevean ce nu a reuşit să întrunească punctajul minim de promovare la testul grilă, primind 375 puncte.

Candidaţii ce nu au reuşit la concursul de Rezidenţiat la fel ca şi absolvenţii facultăţilor de medicină care nu s-au înscris la acest concurs vor putea fi angajaţi ca ajutoare în anumite secţii, la UPU sau cabinetele medicilor de familie.
Vor lucra sub îndrumare, fără a avea dreptul la parafă sau semnătură.


Intră acum și în grupul de