Elevi chiulangii, depistati de politisti


Intră acum și în grupul de

În cadrul unor razii, poliţiştii suceveni au dat peste 94 de elevi chiulangii. Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, efectivele de poliţie din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti (urban şi rural), au executat controale şi acţiuni privind asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică în zona unităţilor de învăţământ preuniversitar/universitar. Astfel, în cadrul acestor activităţi au fost efectuate 245 de controale în unităţile de învăţământ pe linia sistemelor de pază.

Totodată au fost identificaţi 94 elevi care absentau de la cursuri. În zonele limitrofe unităţilor de învăţământ au fost legitimate 585 persoane. Au fost organizate întâlniri cu conducerile unităţilor de învăţământ şi cu părinţii în 64 de locaţii şi 59 şedinţe cu elevii urmărindu-se pregătirea antiinfracţională şi antivictimală a acestora.
De asemenea, au fost verificate şi 120 de unităţi economice din zona unităţilor de învăţământ.

Poliţiştii au aplicat 53 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10.300 lei.

În cadrul acţiunii, s-au distribuit pliante cu recomandări preventive care s-a afişat la căminele şi internatele de pe raza judeţului Suceava, în scopul prevenirii sustragerilor din camere. De asemenea cadrele Biroului Poliţiei pentru Centrul Universitar Suceava au desfăşurat activităţi de pregătire antiinfracţională şi antivictimală cu studenţii din campus şi cămine şi s-a acţionat împreună cu reprezentanţii Agenţiei Naţionale Antidrog, fiind distribuite materiale privind efectul substanţelor etnobotanice.


Intră acum și în grupul de