Copil de doi ani, preluat de SMURD dintr-o ambulanta ramasa blocata la Plavalari


Intră acum și în grupul de

SMURD Suceava a preluat, miercuri după-amiază, un copilaş în vârstă de 2 ani dintr-o ambulanţă rămasă blocată pe raza comunei sucevene Udeşti. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava, apelul de solicitare a ajutorului a venit la ora 14:32, astfel că Detaşamentul de Pompieri Suceava a intervenit pentru deblocarea unei ambulanţe, aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava, care a intrat într-o rigolă de pe marginea drumului în comuna Udeşti, sat Plavalari.

La faţa locului, s-au deplasat echipaje de pompieri cu o autospecială şi modulul SMURD format dintr-o ambulanţă SMURD şi o autospecială pentru descarcerare, care au trecut imediat la tractarea ambulanţei cu mijloacele din dotare.

Echipajul SMURD a preluat pacientul, B. C., în vârstă de 2 ani, şi l-a transportat la Spitalul Judeţean Suceava.

Misiunea pompierilor s-a încheiat la ora 16.15.

Aceasta nu este singura situaţie în care ambulanţele au avut probleme miercuri. Autorităţile fălticenene au fost luate prin surprindere de ninsori. Daniel Martiniunc, şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă, a declarat că Salvările au patinat pe principala arteră a oraşului Fălticeni, dar, din fericire autosanitarele nu au rămas blocate în trafic.

Conducerea Primăriei Fălticeni a dat vina pe şoferii care nu şi-au echipat corespunzător autoturismele pentru iarnă.


Intră acum și în grupul de