Finantare europeana pentru patru proiecte de promovare a Bucovinei (VIDEO)

Patru proiecte de promovare turistică a judeţului Suceava, în valoare de 4,47 milioane de lei, vor fi finanţate din fonduri europene în 2011, a anunţat, joi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Vasile Ilie. Potrivit acestuia, vor fi finanţate prin POR-Axa V, proiectele „Pelerin în Bucovina”, „Paştele în Bucovina”, „Hora Bucovinei” şi construcţia Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Suceava, iniţiate de CJ Suceava, contractele de finanţare fiind semnate de MDRT.

Ilie a arătat că Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Suceava va fi construit în termen de zece luni, clădirea, cu parter şi etaj, urmând să fie amplasată în parcarea din apropierea Bibliotecii Bucovinei şi va avea o suprafaţă de 122,7 mp, costul proiectului fiind de 1,7 milioane de lei.

Pentru promovarea proiectului Paştele în Bucovina, se alocă 938.000 de lei, obiectivul proiectului fiind creşterea cu 15 la sută a numărului de turişti ce vor veni în judeţul Suceava în perioada Sărbătorilor Pascale, urmând să fie tipărite 9.000 de hărţi turistice, 30.000 de broşuri, 1.500 de ouă încondeiate şi 3.000 de DVD-uri cu evenimentele specifice acestor sărbători în Bucovina.

Pentru proiectul Pelerin în Bucovina vor fi alocaţi 1,184 milioane de lei pentru realizarea unui spot publicitar care va fi difuzat timp de două săptămâni pe un post naţional de televiziune, despre hramul Mănăstirii Putna şi sărbătoarea Fecioarei Maria de la Cacica. De asemenea, va fi făcută publicitate celor două evenimente de pelerinaj catolic şi ortodox în Bucovina cu prilejul Sărbătorii Adormirea Maicii Domnului pe panouri electronice, vor fi tipărite broşuri şi un album, va fi construită o pagină web, va fi finanţată participarea la un târg de turism naţional, organizat un festival de muzică şi tradiţii bisericeşti la Cacica şi un festival de folclor la Putna.

Pentru Hora Bucovinei suma alocată este de 738.000 lei, pentru promovarea brandului turistic „Hora Bucovinei” şi simpozioane pe această temă. Până în prezent, au fost organizate, în localitatea Bucşoaia, două ediţii ale manifestării “Hora Bucovinei”, la care au participat zeci de mii de persoane, iar în 2009 printre participanţi a fost şi preşedintele Traian Băsescu, împreună cu soţia sa.

Pe parcursul manifestării din 2009 au fost organizate concerte de muzică populară, degustări de produse tradiţionale, concursuri de tuns oile, de cântat din fluier, iar pe un deal din apropiere mai multe oi au fost duse în ţarcuri care erau dispuse astfel încât să scrie “BUCOVINA”.