Sezonul rece aduce mai multe concedii medicale sucevenilor


Intră acum și în grupul de

Din luna mai a acestui an, când s-a modificat modul de acordare a certificatelor de concedii medicale, numărul acestora a scăzut constant în judeţul Suceava. Astfel, în luna aprilie a acestui an 3.638 de certificate de concedii medicale au fost eliberate de medicii de familie, medicii din ambulatoriul de specialitate şi medicii din spitale, în luna mai 3.251, în luna iunie 2.911, în luna iulie 2.736 şi în luna august 2.695. Potrivit conducerii CAS Suceava, diminuarea este de 26 % în luna august comparativ cu luna aprilie.

În lunile septembrie şi octombrie 2010, s-a înregistrat, totuşi, o uşoară creştere a numărului de certificate eliberate, astfel în luna septembrie s-au eliberat 3.024 iar în luna octombrie 3.263. Preşedintele director al Casei de Asigurări de Sănătate Suceava, Victor Cristi Bleorţu, spune că, deşi numărul certificatelor din lunile septembrie şi octombrie a fost în creştere, totuşi este în scădere faţa de aceleaşi luni a anului 2009, subliniind că în septembrie 2009 numărul certificatelor eliberate a fost de 4.969, iar în octombrie de 5.049.

Numărul în creştere a certificatelor eliberate se datorează şi faptului că a venit sezonul rece, iar populaţia este mai predispusă la diferite afecţiuni.

Reprezentanţii CAS Suceava au făcut şi o serie de controale în rândul medicilor care au încheiat convenţii privind eliberarea certificatelor de concedii medicale. Astfel, în intervalul 18 mai – 31 octombrie 2010 au fost verificaţi 127 de medici şi un spital. În urma acestor controale au fost sancţionaşi 31 de furnizori din care 23 au primit avertisment iar 8 au primit amenzi.


Intră acum și în grupul de