In invatamantul sucevean, oferta educationala a fost corelata cu cerintele pietei muncii (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

La Suceava a avut loc Seminarul Judeţean pentru prezentarea concluziilor în urma monitorizării directorilor de unităţi şcolare cu învăţământ profesional şi tehnic, activitate desfăşurată în cadrul proiectului Centrului Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic „Corelarea ofertei educaţionale a învăţământului profesional şi tehnic cu cerinţele pieţei muncii”.

„Proiectul POSDRU se derulează în toate judeţele şi are ca obiectiv general creşterea relevanţei ofertei de formare profesională iniţială prin învăţământul profesional şi tehnic preuniversitar (IPT) în raport cu nevoile pieţei muncii şi cerinţele de dezvoltare economică şi socială, din perspectiva societăţii bazate pe cunoaştere, prin îmbunătăţirea documentelor de planificare strategica în IPT la nivel judeţean şi local”, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete.

Acesta a precizat că rezultatele monitorizării externe a implementării PAS (Planul de Acţiune al Şcolii) au scos în evidenţă unele şcoli au planuri complete şi de foarte bună calitate, cum ar fi cele ale Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni, Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava, Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” Siret”, dar şi planuri incomplete, ce necesită îmbunătăţiri cum ar fi cele de la Grupul Şcolar „Elena Doamna” Dolhasca, Grupul Şcolar „Ion Nistor” Vicovu de Jos, Grupul Şcolar Broşteni.

„Prin aceste planuri se doreşte corelarea efectivă a specializărilor în funcţie de necesităţile pieţei muncii, să nu avem un plus de absolvenţi într-o anumită zonă şi minus în alta. În ultimii doi ani acest lucru a fost destul de bine realizat. Până acum, după admitere, când elevii erau repartizaţi la clasa a IX-a aveam aproape 1000 de cereri de transfer dintr-o zonă în alta, anul acesta nu ştiu dacă am avut 100”, a subliniat şeful IŞJ Suceava.


Intră acum și în grupul de