„Party fara droguri”, in 6 cluburi sucevene (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Sub sloganul „Alege tu cum vrei să te distrezi”, tinerii care au frecventat cele mai în vogă cluburi ale Sucevei în perioada iunie-noiembrie au aflat cum să se distreze la un „Party fără droguri”, în cadrul campaniei cu acelaşi nume desfăşurată de Asociaţia de Educare a Adulţilor Suceava (AREAS) Suceava, iar cei care au ştiut să răspundă la întrebări au câştigat CD-uri cu muzică.

“Voluntarii noştri au fost în cluburi şi împreună cu DJ şi MC au informat tinerii despre efectele consumului de droguri şi alcool şi cum poate fi prevenit. Informarea s-a realizat şi prin afişe stradale, am pus afişe în toaletele cluburilor, iar cu sprijinul Primăriei urmează afişajul şi în autobuze. Am conceput pliante care prezintă efectele fizice şi psihice al consumului de droguri. Proiectul va continua prin campanii care vor avea loc frecvent în cluburi”, a precizat Nicoleta Robciuc, director executiv AREAS.

Campania a fost una de conştientizare a efectelor şi pericolelor consumului de droguri şi alcool în rândul adolescenţilor, organizatorii considerând că este important şi realizarea unui curs de specializare cu DJ, MC, barmani, administratori de cluburi. De altfel, s-a şi semnat un contract cu 6 cluburi din municipiul Suceava, ce au dorit să participe la campanie. „Am avut şi refuzuri din partea unui club” a spus Nicoleta Robciuc.

La cursuri s-au predat tehnici de prim ajutor în cazuri limită ale tinerilor care au consumat droguri sau plante etnobotanice.

Potrivit purtătorului de cuvânt la DSP Suceava, Adrian Popescu, a crescut numărul cazurilor de intoxicaţii cu substanţe necunoscute, ajunse la Unitatea Primire Urgenţe de la Spitalul Judeţean Suceava. În primele 6 luni, au fost 13 astfel de cazuri, diagnosticul fiind „intoxicaţie cu substanţe necunoscute” deoarece tinerii nu au vrut să spună ce substanţe au luat. În aceeaşi perioadă, au mai ajuns la Urgenţe 7 persoane care au recunoscut în faţa medicilor că au consumat droguri, fie că au fost anumite medicamente combinate cu alcool, fie că au fost ierburi halucinogene. „Dacă unii au refuzat internarea şi au plecat acasă, alţii nu au fost aşa de norocoşi şi au ajuns chiar şi la Psihiatrie sau la Terapie Intensivă”, a spus Adrian Popescu.

Campania a fost finanţată de Primăria Suceava cu suma de 10.000 lei şi a avut ca parteneri Direcţia de Sănătate Publică Suceava, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Poliţia Municipiului Suceava, Tin Taxi şi managerii celor 6 cluburi.


Intră acum și în grupul de