Transport ilegal de lemn de foc confiscat de polițiștii suceveni la Brodina


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au continuat și joi controalele în trafic pentru depistarea celor care încalcă normele legale și transport material lemnos fără aviz de însoțire.

Astfel, potrivit Poliției Județene Suceava a fost confiscat un nou transport de material lemnos iar șoferul a fost sancționat contravențional la Legea nr. 171/2010 modificată. 

Conform sursei citate, joi după amiaza, în jurul orei 15:45, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Straja, în timp ce efectuau serviciul de supraveghere, îndrumare și control trafic rutier pe DJ 209G, pe raza comunei Brodina au oprit pentru control o autoutilitară ce transporta material lemnos.

Șoferul era un bărbat din comuna Straja, iar în urma interogării bazelor de date și a aplicației SUMAL 2.0, a rezultat că acesta nu deținea aviz de însoțire a materialului lemnos transportat.

Transportul de lemn a fost condus la sediul Ocolul Silvic Brodina, unde specialiștii silvici au procedat la inventarierea materialului lemnos, rezultând cantitatea totală de 2.75 m3 lemn foc rășinoase, specia molid.

În acest caz s-a dispus confiscarea cantității de 2,75 m3 lemn foc specia molid în valoare totală de 335,5 lei, aceasta fiind predată în custodia Ocolului Silvic Brodina, iar șoferul a fost amendat cu 2.000 de lei.


Intră acum și în grupul de