Un ucrainean, depistat în PTF Vicovu de Sus la volanul unui TIR deși nu are permis de conducere corespunzător categoriei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni efectuează cercetări în cazul unui cetățean ucrainean care a condus un ansamblu rutier având un permis necorespunzător categoriei.

Potrivit STPF Suceava, miercuri,  în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Vicovu de Sus, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în România, un cetățean ucrainean.

Bărbatul, în vârstă de 31 de ani, conducea un ansamblu rutier format din cap tractor marca MAN și remorcă, având plăcuțe de înmatriculare specifice Ucrainei.

La controlul de frontieră, împreună cu pașaportul și certificatele de înmatriculare, a prezentat un permis de conducere eliberat de autoritățile ucrainene. În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au constatat că permisul bărbatului nu corespunde categoriei în care se încadrează ansamblul rutier pe care acesta îl conducea.

În cauză, polițiștii de frontieră suceveni au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de catre o persona al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei din care face parte vehiculul respectiv.


Intră acum și în grupul de