Spitalul Judetean nu va fi afectat de intreruperea apei potabile


Intră acum și în grupul de

Activitatea Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava nu va fi afectată de sistarea apei în municipiu pentru 31 de ore, susţine managerul unităţii spitaliceşti, Vasile Rîmbu, subliniind că Spitalul dispune de suficiente rezerve de apă.

El a spus că pentru clădirea nouă a spitalului se poate asigura apa întrucât există rezervoare de apă care să răspundă nevoilor funcţionării unităţii, inclusiv pentru funcţionarea blocului alimentar unde se prepară hrana pacienţilor, dar şi pentru igienizarea spaţiilor şi grupurilor sanitare. Rîmbu a mai spus că vor fi achiziţionate câteva sute de litri de apă potabilă îmbuteliată care vor fi puse la dispoziţia pacienţilor pe perioada sistării apei potabile.

Managerul SJU Suceava a precizat că s-a apelat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava care va pune la dispoziţie rezervoare cu apă pentru igienizarea spaţiilor şi a grupurilor sanitare în cele patru pavilioane vechi ale spitalului, ce vor fi reumplute atunci când situaţia o va impune

Pe de altă parte, Inspectoratul Şcolar Suceava a recomandat unităţilor de învăţământ să-şi facă provizii de apă. Directorul Colegiului Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava, Virginel Iordache, spune că unitatea poate asigura apa numai pentru cantina şcolii, însă nu şi pentru cursanţi şi personalul didactic şi auxiliar. În opinia acestui, apa ar fi trebuit să fie oprită în zile de sâmbătă sau duminică, adică în zilele în care nu se fac ore.

Situaţia este mult mai problematică în Universitatea „Ştefan cel Mare”, unde conducerea a hotărât suspendarea tuturor activităţilor instituţiei academice până vineri dimineaţă, anunţul fiind făcut de rectorul Adrian Graur.

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Ludovic Abiţei, a făcut apel la managerii instituţiilor publice din municipiul Suceava, inclusiv la cel al SJU Suceava să găsească soluţii pentru asigurarea apei potabile, în special pentru igienizarea toaletelor, pentru perioada de 31 de ore cât va fi sistată furnizarea apei în municipiu pentru efectuarea unor lucrări de reabilitare a reţelei. Abiţei le-a recomandat şi managerilor unităţilor de alimentaţie publică să-şi facă stocuri de apă sau să folosească veselă de unică folosinţă.

Conducerea „ACET” a informat că, din cauza lucrărilor ISPA, furnizarea apei va fi sistată în majoritatea zonelor din municipiul Suceava şi în 6 comune, de la miezul acestei nopţi şi până vineri la ora 07.00.

În municipiul Suceava, întreruperea nu-i va afecta pe consumatorii din cartierul Iţcani şi din zonele industriale Traian Vuia şi Calea Unirii.


Intră acum și în grupul de