Lungu le cere scuze sucevenilor pentru disconfortul cauzat de sistarea apei in municipiu (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Sistarea furnizării apei potabile în municipiu este necesară pentru efectuarea unor manevre în staţia de pompare a apei de la Berchişeşti în cadrul proiectului ISPA de modernizare a alimentării cu apă a municipiului, a explicat, miercuri, primarul Sucevei, Ion Lungu.

El a recomandat populaţiei să facă rezerve suficiente de apă, în condiţiile în care furnizarea acesteia va fi sistată de miercuri noapte, de la ora 00:00 până vineri dimineaţă la ora 7:00.

Edilul municipiului reşedinţă de judeţ a considerat în acelaşi timp că nu este necesar să se sisteze activitatea şcolilor în cursul zilei de joi arătând că unităţile şcolare vor trebui să-şi facă provizii de apă, dar nu s-a ferit să recunoască faptul că toţi locuitorii oraşului vor simţi un disconfort major.

“Vreau să-mi cer scuze faţă de toţi locuitorii municipiului cu privire la întreruperea apei potabile. Trebuie totuşi să înţelegem cu toţii că nimeni nu îşi doreşte acest lucru, dar este o întrerupere obiectivă care va conduce la finalizarea lucrărilor pentru modernizarea staţiei de apă de la Berchişeşti şi am preferat să facem acest lucru acum pentru a nu ne confrunta cu întreruperea pe parcursul săptămânii viitoare când toată lumea se află în febra curăţeniei”, a spus Lungu.

În ciuda perioadei destul de lungi în care apa rece va fi oprită şi nici hidrantele nu vor funcţiona, conducerea ISU Suceava a declarat că nu vor fi întâmpinate probleme în ce priveşte activitatea unităţii.

“Noi suntem pregătiţi în orice moment şi asigurăm locuitorii că nu vor fi probleme în derularea activităţii sub nici o formă. Binenţeles că nu ne dorim să apară nici un incendiu, dar toate maşinile de intervenţie sunt încărcate la capacitate maximă şi chiar dacă se va termina apa avem oricând posibilitatea să apelăm la rezervele naturale de apă”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, purtătorul de cuvânt, lt. Ioana Istrati.


Intră acum și în grupul de